
Valorificarea producției agricole din gospodării și prevenirea risipei alimentare – Ateliere inspiraționale în cadrul Cluburilor Agricole pentru Femei
📣 🌱👩🌾 Luna decembrie a adus o serie de ateliere inspiraționale organizate de RNDRL în parteneriat cu FAO în cadrul Cluburilor Agricole pentru Femei, dedicate valorificării producției agricole din gospodării și prevenirii risipei alimentare.
📍 Unde și când am organizat atelierele?
- Fălești – 5 decembrie
- Căușeni – 6 decembrie
- Șoldănești – 10 decembrie
Ce am învățat?
Cu sprijinul doamnei Ludmila Castraveț, consultantă în domeniul lanțului valoric, antreprenoare și fondatoarea Fruits & Berries, participantele au învățat despre:
🍎 Prezentarea metodelor practice de valorificare a producției horticole din gospodărie (fructe, legume, pomușoare și verdețuri), în special metodele de uscare și procesare în scopul obținerii de venituri suplimentare;
🥗 Metode de prevenire a risipei alimentare și obținerea produselor cu valoare adăugată în gospodăria casnică.
Fiecare atelier a fost adaptat la nevoile și așteptările participantelor, oferind soluții practice și idei inovatoare pentru gospodăriile și afacerile agricole conduse de femei.
Atelierele au fost organizate în cadrul proiectului „Înființarea cluburilor agricole pentru femei, furnizarea de instruiri și acordarea de suport tehnic” implementat în cadrul proiectului „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio-economice, climatice și energetice” implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și Elveția.